Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie o niewątpliwych walorach smakowych i estetycznych. Można podawać na gorąco lub na zimno jako przystawkę.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 121
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2669
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 264
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2615
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 121
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2669
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 264
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2615
Składniki
Paprykę płuczemy, a następnie odcinamy górną część (z ogonkiem) - nie wyrzucamy jej, ponieważ później odegra rolę przykrywki. Z "dolnej" części wykrawamy gniazdo nasienne i wszelkie zbędne elementy (białe włókna). FARSZ: Jedną paprykę kroimy w drobną kostkę. Gotujemy ryż w osolonej wodzie (nie może być zbyt miękki). Na patelni podsmażamy mięso. Cebulę siekamy na drobne kawałki i podsmażamy na oliwie (tak, żeby się zeszkliła). Mięso mieszamy z odsączoną kukurydzą, zeszkłoną cebulką, ryżem i papryką (tą pokrojoną). Farsz doprawiamy pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi i bazylią. Przygotowane wcześniej papryki nadziewamy farszem (lekko ugniatamy farsz) - gotowe nakrywamy odciętą wcześniej "czapeczką". Papryki wkładamy do brytfanny, a następnie dolewamy trochę bulionu (żeby się nie przypaliły) Pieczemy ok. 30 min w temp 200 stopni.