Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie o niewątpliwych walorach smakowych i estetycznych. Można podawać na gorąco lub na zimno jako przystawkę.
Paprykę płuczemy, a następnie odcinamy górną część (z ogonkiem) - nie wyrzucamy jej, ponieważ później odegra rolę przykrywki. Z "dolnej" części wykrawamy gniazdo nasienne i wszelkie zbędne elementy (białe włókna).
FARSZ:
Jedną paprykę kroimy w drobną kostkę. Gotujemy ryż w osolonej wodzie (nie może być zbyt miękki).
Na patelni podsmażamy mięso. Cebulę siekamy na drobne kawałki i podsmażamy na oliwie (tak, żeby się zeszkliła). Mięso mieszamy z odsączoną kukurydzą, zeszkłoną cebulką, ryżem i papryką (tą pokrojoną). Farsz doprawiamy pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi i bazylią.
Przygotowane wcześniej papryki nadziewamy farszem (lekko ugniatamy farsz) - gotowe nakrywamy odciętą wcześniej "czapeczką".
Papryki wkładamy do brytfanny, a następnie dolewamy trochę bulionu (żeby się nie przypaliły)
Pieczemy ok. 30 min w temp 200 stopni.
Pyszny makaron razowy w pikantnym sosie pomidorowym z papryczkami jalapenio i...
Odsłon: 409
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 34
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 49
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5121
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52356
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 34
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 49
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5121
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52356
Składniki
Paprykę płuczemy, a następnie odcinamy górną część (z ogonkiem) - nie wyrzucamy jej, ponieważ później odegra rolę przykrywki. Z "dolnej" części wykrawamy gniazdo nasienne i wszelkie zbędne elementy (białe włókna). FARSZ: Jedną paprykę kroimy w drobną kostkę. Gotujemy ryż w osolonej wodzie (nie może być zbyt miękki). Na patelni podsmażamy mięso. Cebulę siekamy na drobne kawałki i podsmażamy na oliwie (tak, żeby się zeszkliła). Mięso mieszamy z odsączoną kukurydzą, zeszkłoną cebulką, ryżem i papryką (tą pokrojoną). Farsz doprawiamy pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi i bazylią. Przygotowane wcześniej papryki nadziewamy farszem (lekko ugniatamy farsz) - gotowe nakrywamy odciętą wcześniej "czapeczką". Papryki wkładamy do brytfanny, a następnie dolewamy trochę bulionu (żeby się nie przypaliły) Pieczemy ok. 30 min w temp 200 stopni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 126
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 155