Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-01-2011
Soczysta pierś z kurczaka, bez tłuszczu, szybka w przygotowaniu
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25441
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19095
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21384
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25441
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19095
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21384
Składniki
Cebulkę drobno pokroić, osolić, podsmażyć na masełku, dodać pieczarki pokrojone w taraki, dusić pod przykryciem, doprawić do smaku solą i na końcu pieprzem,
Pierś z kuraka - dwie połówki rozciąć wzdłuż i delikatnie rozbić tłuczkiem. Na blaszce wyłożonej folią aluminiową ułożyć 4 płaty mięsa, osolić, kłaść pieczarki, zetrzeć żółty serek i całóść przykryć grubo majonezem,
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C na ok 20-25min. Najlepiej by piekarnik grzał góra-dół, bo wtedy miąsko jest soczyste,
Można podawać jako przystawkę lub obiad z ziemniakami i np papryką konserwową.
SMACZNEGO !!!!!!!