Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-01-2011
Soczysta pierś z kurczaka, bez tłuszczu, szybka w przygotowaniu
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1459
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Cebulkę drobno pokroić, osolić, podsmażyć na masełku, dodać pieczarki pokrojone w taraki, dusić pod przykryciem, doprawić do smaku solą i na końcu pieprzem,
Pierś z kuraka - dwie połówki rozciąć wzdłuż i delikatnie rozbić tłuczkiem. Na blaszce wyłożonej folią aluminiową ułożyć 4 płaty mięsa, osolić, kłaść pieczarki, zetrzeć żółty serek i całóść przykryć grubo majonezem,
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C na ok 20-25min. Najlepiej by piekarnik grzał góra-dół, bo wtedy miąsko jest soczyste,
Można podawać jako przystawkę lub obiad z ziemniakami i np papryką konserwową.
SMACZNEGO !!!!!!!