Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-01-2011
Soczysta pierś z kurczaka, bez tłuszczu, szybka w przygotowaniu
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424703
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10604
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336908
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4695
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424703
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10604
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336908
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4695
Składniki
Cebulkę drobno pokroić, osolić, podsmażyć na masełku, dodać pieczarki pokrojone w taraki, dusić pod przykryciem, doprawić do smaku solą i na końcu pieprzem,
Pierś z kuraka - dwie połówki rozciąć wzdłuż i delikatnie rozbić tłuczkiem. Na blaszce wyłożonej folią aluminiową ułożyć 4 płaty mięsa, osolić, kłaść pieczarki, zetrzeć żółty serek i całóść przykryć grubo majonezem,
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C na ok 20-25min. Najlepiej by piekarnik grzał góra-dół, bo wtedy miąsko jest soczyste,
Można podawać jako przystawkę lub obiad z ziemniakami i np papryką konserwową.
SMACZNEGO !!!!!!!