Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka znana z restauracji sushi. Prosta w wykonaniu i zdecydowanie tania! porcja dla 4-6 osób za 10 zł
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 758
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1909
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 758
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1909
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Składniki
Glony wrzucamy do sporej miski ( ok.1l ) i zalewamy 0,5 l przegotowanej, ostudzonej wody i zostawiamy na minimum 15-30 min. Glony Wakame zwiększą objętość jakieś 10 razy.
Mieszamy ocet, sos sojowy i miód, ja używam spadziowy. Sos powinien być lekko kwaśny.
Ogórek myjemy i kroimy w słupki. Odcedzamy glony jeśli nie pochłonęły całej wody i umieszczamy w misce. Dodajemy ogórek i sos z octu ryżowego, sosu sojowego i miodu.
Na suchej patelni prażymy sezam, aby nadać mu lekki złoty kolor i wydobyć aromat. Prażony sezam dodajemy do sałatki, mieszamy i gotowe.