Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka znana z restauracji sushi. Prosta w wykonaniu i zdecydowanie tania! porcja dla 4-6 osób za 10 zł
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11031
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11031
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5055
Składniki
Glony wrzucamy do sporej miski ( ok.1l ) i zalewamy 0,5 l przegotowanej, ostudzonej wody i zostawiamy na minimum 15-30 min. Glony Wakame zwiększą objętość jakieś 10 razy.
Mieszamy ocet, sos sojowy i miód, ja używam spadziowy. Sos powinien być lekko kwaśny.
Ogórek myjemy i kroimy w słupki. Odcedzamy glony jeśli nie pochłonęły całej wody i umieszczamy w misce. Dodajemy ogórek i sos z octu ryżowego, sosu sojowego i miodu.
Na suchej patelni prażymy sezam, aby nadać mu lekki złoty kolor i wydobyć aromat. Prażony sezam dodajemy do sałatki, mieszamy i gotowe.