Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ryba na poduszce z ciasta francuskiego ze szpinakiem i sosem krewetkowym
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 45
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 86
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 45
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 86
Składniki
ciasto francuskiego kroimy na kwadraty ok 15cm,pieczemy wg wskazań po 2 na porcję,szpinak przygotowuję tak jak podałam w moim przepisie na profilu,rybę smażymy przyprawioną najlepiej przyprawą do ryb,robimy sos krewetkowy:wrzucamy na patelnię odrobine chili,czosnek,imbir,curry na odrobinę oleju,dodajemy krewetki koktajlowe,po 3 sekundach podlewamy 0,50 ml wina albo sokiem z limonki ale wtedy trzeba trochę podlać wodą,solimy pieprzymy albo dodajemy swoje przyprawy,podbijamy odrobiną śmietany,jak mamy wzystko gotowe układamy-poduszeczkę ciasta na to szpinak ok 2 łyżki,na to rybę (kawałki wielkości poduszeczek ciasta)na to drugą poduszeczkę ciasta i całość polewamy sosem tak aby parę krewetek zostało na górze,całośc można posypać koperkiem albo czerwonym pieprzem-wydajemy najlepiej na kwadratowych białych talerzach-smacznego