Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ryba na poduszce z ciasta francuskiego ze szpinakiem i sosem krewetkowym
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11996
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4416
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11996
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
ciasto francuskiego kroimy na kwadraty ok 15cm,pieczemy wg wskazań po 2 na porcję,szpinak przygotowuję tak jak podałam w moim przepisie na profilu,rybę smażymy przyprawioną najlepiej przyprawą do ryb,robimy sos krewetkowy:wrzucamy na patelnię odrobine chili,czosnek,imbir,curry na odrobinę oleju,dodajemy krewetki koktajlowe,po 3 sekundach podlewamy 0,50 ml wina albo sokiem z limonki ale wtedy trzeba trochę podlać wodą,solimy pieprzymy albo dodajemy swoje przyprawy,podbijamy odrobiną śmietany,jak mamy wzystko gotowe układamy-poduszeczkę ciasta na to szpinak ok 2 łyżki,na to rybę (kawałki wielkości poduszeczek ciasta)na to drugą poduszeczkę ciasta i całość polewamy sosem tak aby parę krewetek zostało na górze,całośc można posypać koperkiem albo czerwonym pieprzem-wydajemy najlepiej na kwadratowych białych talerzach-smacznego