Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12561
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7120
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12561
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7120
Składniki
Boczek kroimy na cienkie plastry następnie śliwki sparzmy wrzątkiem po czym w każdy plasterek boczku zawijamy po jednej lub dwóch sparzonych śliweczkach a następnie nabijamy (ciasno) na wykałaczki.Końcowym etapem jest smażenie śliwek zawijanych w boczku w nagrzanym oleju krótką chwilę z jednej i z drugiej strony.Zyczę smacznego...jeśli ktoś chce zabłysnąć na przyjęciu to proponuje podawać na paterze podlanej galaretką owocową na której będzie przyklejona żywa róża...sukces murowany.