Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i złocista tarta brokułowa.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2288
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1412
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 520
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3569
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1257
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2288
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1412
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 520
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3569
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1257
Składniki
Z mąki ze szczyptą soli,żółtek i masła szybko zagnieść ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. 2. Następnie wylepić natłuszczoną formę ciastem, nakłuć je widelcem i wstawić do gorącego (200 st. C) piekarnika na 10-15 minut, do chwili gdy ciasto nabierze słomkowego koloru. Brokuły podgotować we wrzątku (osolonym) tak by nie były zbyt miękkie, Podzielić na małe różyczki. Układać równomiernie na ciasto, następnie przygotować sos: Wymieszać śmietane z jajkami, potartym serem i przyprawami podanymi w składnikach, gotowym sosem zalać tarte, wstawić do piekarnika jeszcze na 10 do 15 minut.