Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i złocista tarta brokułowa.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Z mąki ze szczyptą soli,żółtek i masła szybko zagnieść ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. 2. Następnie wylepić natłuszczoną formę ciastem, nakłuć je widelcem i wstawić do gorącego (200 st. C) piekarnika na 10-15 minut, do chwili gdy ciasto nabierze słomkowego koloru. Brokuły podgotować we wrzątku (osolonym) tak by nie były zbyt miękkie, Podzielić na małe różyczki. Układać równomiernie na ciasto, następnie przygotować sos: Wymieszać śmietane z jajkami, potartym serem i przyprawami podanymi w składnikach, gotowym sosem zalać tarte, wstawić do piekarnika jeszcze na 10 do 15 minut.