Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do mięs. Świeży koperek można zastąpić innymi ziołami, np rozmarynem, majerankiem itp. Należy pamietać jedynie aby te zioła były świeże.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 478
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15402
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3281
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 478
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15402
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3281
Składniki
Ziemniaki obieram i kroimy na pół, następnie połówki kroimy równiez na pól. Na blaszce do pieczenia kładziemy kawałki ziemniaków, posypujemy solą, pieprzem i koperkiem,polewamy oliwą. Staramy sie aby każdy kawałeczek ziemniaka obtoczyć dokładnie w koperku i oliwie (ja to robię rekami), następnie rozkładamy równomiernie ziemniaki na blaszce i wstawiamy do nagrzanego (200stopni) piekarnika.Pieczemy do momentu aż ziemniaki nabiorą złotego koloru.