Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od koleżanki,dla mnie posmakowało i te drobne marchewki z ogrodu od razu składam ,w zimę my to lubimy zjeść do dań z drobiu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Obrane marchewki odgotować (nie rozgotować).Cebulę sparzyć w oddzielnym garnku,odcedzić.Do słoiczków(przygotowanych wcześniej) dodać ziarenka pieprzu.Marchewkę i cebulę złożyć do słoiczków zalać zalewą,zakręcić i wekować ok 10 min.
Ja trochę za dużo gotowałam marchewkę,gdyż robiłam to w szybkowarze pierwszy raz i nie miałam poczucia czasu,dla tego zalałam gorącą zalewą i już nie wekowałam,ale wyszło bardzo dobrze.