Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8770
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8770
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Składniki
Przepis jest na 2 szklanki wody więc łatwo go modyfikować do większej/mniejszej ilości słoików.
Ogórki myję i kroję wzdłuż na plasterki. W tym czasie zagotowuję wodę z octem, solą i cukrem. Do każdego słoika wrzucam ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy i odrobinę gorczycy.
Układam ogórki pionowo w słoikach i przykrywam gorącą zalewą. Pasteryzuję około 5 minut od zagotowania wody.