Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5374
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 854
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5374
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 235
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 854
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 167
Składniki
Przepis jest na 2 szklanki wody więc łatwo go modyfikować do większej/mniejszej ilości słoików.
Ogórki myję i kroję wzdłuż na plasterki. W tym czasie zagotowuję wodę z octem, solą i cukrem. Do każdego słoika wrzucam ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy i odrobinę gorczycy.
Układam ogórki pionowo w słoikach i przykrywam gorącą zalewą. Pasteryzuję około 5 minut od zagotowania wody.