Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, iż jest to niezwykłe połączenie słodkich truskawek i azjatyckich zapachów. Poprzez dodanie do dżemu truskawkowego cynamonu powstał niezwykły dżem, który zarówno nada ciekawego smaku tradycyjnym naleśnikom, jak i wyjątkowemu tortowi. Orientalny dżem truskawkowy ze szczypta cynamonu jest moją kolejną tegoroczną wariacją na temat przetworów.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 585
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2897
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 585
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2897
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Owoce kroimy na małe kawałki. Truskawki umieszczamy w dużym garnku o grubym dnie. Dodajemy dżemfix. Mieszamy owoce do momentu zagotowania. Cukier mieszamy z cynamonem i imbirem. Dodajemy cukier do gotujących się owoców. Mieszamy, aż cukier się rozpuści i ponownie zaczną się gotować. Gdy truskawki ponownie się zagotują, zmniejszamy ogień i gotujemy około 2-3 minut. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy chwilę, aż zniknie piana. Dżem przelewamy do umytych, wyparzonych słoików. Odwracamy nakrętką do dołu(przez 5 minut). Następnie zostawiamy dżem do całkowitego wystudzenia.
Zapraszam na mojego bloga!