Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 67
Dodano: 31.08.2019
Odsłon: 1986
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Cebulę obieramy,płuczemy,rozkrawamy na ćwiartki a następnie kroimy na wiórka.
Pomidory nacinamy ostrym nożem na czubku i od spodu, wkładamy do wrzątku na 2-3 minuty,a następnie przekładamy do zimnej wody. Tak sparzone pomidory obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki i kroimy w plasterki.
Paprykę rozkrawamy,oczyszczamy z nasion i dokładnie płuczemy,a następnie kroimy w paski,podobnie jak pomidory
W rondlu rozgrzewamy olej,wsypujemy cebulę i podsmażany tylko do zeszklenia.Dodajemy pokrojone pomidory, a gdy puszczą sok, wsypujemy paprykę. Całość mieszamy i dusimy 10 minut.Dodajemy cukier i sól do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.
Gorące leczo nakładamy do w słoiczków i zakręcamy.
Pasteryzujemy 30-40 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)