Do góry

Przetwory Przepis na:

"Leczo" do słoików

Leczo do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 933

To "proste" leczo jest super bazą dla różnych specjałów. Uwielbiane,zwłaszcza przez studentów :) dodawane jest do parówek, smażonej białej kiełbasy,pizzy lub jajecznicy
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy,płuczemy,rozkrawamy na ćwiartki a następnie kroimy na wiórka.
    Pomidory nacinamy ostrym nożem na czubku i od spodu, wkładamy do wrzątku na 2-3 minuty,a następnie przekładamy do zimnej wody. Tak sparzone pomidory obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki i kroimy w plasterki.
    Paprykę rozkrawamy,oczyszczamy z nasion i dokładnie płuczemy,a następnie kroimy w paski,podobnie jak pomidory

  2. W rondlu rozgrzewamy olej,wsypujemy cebulę i podsmażany tylko do zeszklenia.Dodajemy pokrojone pomidory, a gdy puszczą sok, wsypujemy paprykę. Całość mieszamy i dusimy 10 minut.Dodajemy cukier i sól do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.

  3. Gorące leczo nakładamy do w słoiczków i zakręcamy.
    Pasteryzujemy 30-40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń