Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z pigwy to świetny dodatek do herbaty.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1271
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2265
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1271
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2265
Składniki
Na każdy 1 kg pigwy daję 0,5 kg cukru.
Pigwę należy umyć, pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki.
Pokrojoną pigwę zasypuję cukrem i odstawiam na 4 dni.
Co jakiś czas, w ciągu tych 4 dni należy pigwę przemieszać, by cukier się rozpuścił.
Po 4 dniach odcedzam i sok przelewam do słoiczka.
Sok przechowuję w lodówce.