Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z pigwy to świetny dodatek do herbaty.
Jeśli szukasz dania, które połączy aromatyczną mieszankę warzyw, soczyste mię...
Odsłon: 1474
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 1230
Jeśli szukasz dania, które połączy aromatyczną mieszankę warzyw, soczyste mię...
Odsłon: 1474
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 1230
Składniki
Na każdy 1 kg pigwy daję 0,5 kg cukru.
Pigwę należy umyć, pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki.
Pokrojoną pigwę zasypuję cukrem i odstawiam na 4 dni.
Co jakiś czas, w ciągu tych 4 dni należy pigwę przemieszać, by cukier się rozpuścił.
Po 4 dniach odcedzam i sok przelewam do słoiczka.
Sok przechowuję w lodówce.