Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z pigwy to świetny dodatek do herbaty.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117251
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1711
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1359
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117251
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1711
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1359
Składniki
Na każdy 1 kg pigwy daję 0,5 kg cukru.
Pigwę należy umyć, pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki.
Pokrojoną pigwę zasypuję cukrem i odstawiam na 4 dni.
Co jakiś czas, w ciągu tych 4 dni należy pigwę przemieszać, by cukier się rozpuścił.
Po 4 dniach odcedzam i sok przelewam do słoiczka.
Sok przechowuję w lodówce.