Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z pigwy to świetny dodatek do herbaty.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Składniki
Na każdy 1 kg pigwy daję 0,5 kg cukru.
Pigwę należy umyć, pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki.
Pokrojoną pigwę zasypuję cukrem i odstawiam na 4 dni.
Co jakiś czas, w ciągu tych 4 dni należy pigwę przemieszać, by cukier się rozpuścił.
Po 4 dniach odcedzam i sok przelewam do słoiczka.
Sok przechowuję w lodówce.