Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba będzie najdziwniejsze połączenie z jakim mieliście do czynienia ale zapewniam, że efekt jest niezły. Poza buraczkami na ciepło robionymi przez moją mamę oraz nieśmiertelnym barszczem czerwonym - nie specjalnie widziałam dla nich zastosowanie. I tu wkracza mój brat, który zaskakuje mnie swoimi kulinarnymi pomysłami. Ta sałatka wyszła mu świetnie więc dziele się z Wami przepisem:
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 781
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7009
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8630
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 297
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 781
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7009
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8630
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 297
Składniki
Buraki myję i piekę owinięte folią w 190 stopni przez około 60 minut w piekarniku - aż będą miękkie. Obieram je i kroję w cienkie plasterki. Bazylię z solą, oliwą, czosnkiem i podsmażonymi na patelni orzechami miksuje na gładką masę. Na talerzu układam rucole, buraki, pokrojoną w piórka cebulę. Skrapiam oliwą, układam grzanki, na sam wierzch daję łyżkę pesto i dekoruje bazylią. Na całość ścieram parmezan w dość duże pióra.