Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba będzie najdziwniejsze połączenie z jakim mieliście do czynienia ale zapewniam, że efekt jest niezły. Poza buraczkami na ciepło robionymi przez moją mamę oraz nieśmiertelnym barszczem czerwonym - nie specjalnie widziałam dla nich zastosowanie. I tu wkracza mój brat, który zaskakuje mnie swoimi kulinarnymi pomysłami. Ta sałatka wyszła mu świetnie więc dziele się z Wami przepisem:
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21438
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 144
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 284
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21438
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 144
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 284
Składniki
Buraki myję i piekę owinięte folią w 190 stopni przez około 60 minut w piekarniku - aż będą miękkie. Obieram je i kroję w cienkie plasterki. Bazylię z solą, oliwą, czosnkiem i podsmażonymi na patelni orzechami miksuje na gładką masę. Na talerzu układam rucole, buraki, pokrojoną w piórka cebulę. Skrapiam oliwą, układam grzanki, na sam wierzch daję łyżkę pesto i dekoruje bazylią. Na całość ścieram parmezan w dość duże pióra.