Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: 1 kg pomidorów 1 średni kalafior Sos: 3 ząbki czosnku 2 łyżki dobrego majonezu 2 łyżki gęstej śmietany kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz - do smaku
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 255
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 255
Składniki
Ugotuj kalafiorka i wystudź, podziel go na równe części. Pokroj pomidorki w ósemki. Sos: Wymieszaj majonez ze śmietaną, dodaj wyciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Aby wyostrzyć smak możesz dodać kika kropel świerzo wyciśniętej cytrynki. Sos można łączyć także z innymi ziołami m.in z bazylią, papryką, oregano, itp. Połącz pomidorka i kalafiorka i zalej sosem. Smacznego