Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SAłATKA DOSKONAłA NAWET ZAMIAST OBIADU ALBO NA SPOTKANIE Z PRZYJACIółMI BUTELKA WINA -DOSKONAłE UZUPEłNIENIE
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
BROKUłY OBGOTOWAC W WODZIE ALE NIE ROZGOTOWAć.PRZELAć ZIMNAWODA I OSTUDZIć. W TYM CZASIE PRZYGOTOWAć SOS: WYMIESZAć MAJONEZ Z MIODEM I SOKIEM Z CYTRYNY ORAZ JOGURTEM. Na dno dużej miski ułożyć brokuły,następnie pokrojone w ósemki pomidory.Następna warstwą jest fetk pokrojona w koastke oraz cebulka poszatkowana w cieniutki piórka.Ostatnia warstwa jest pokrojone również w ósemki jajko.Tak ułozone składniki zalać wcześniej przygotowanym sosem.po 30 minutach sałatka jest gotowa do podania. Wybornie smakuje z czerwonym półwytrawnym winem ale róznież z półsłodkim tokajem. Poadrawiam i życzę smacznego.