Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 91
Dodano: 23.02.2013
Odsłon: 17833
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Sałatę lodową kroimy i dajemy do naczynia, na nią pokrojoną w pióra cebulę, pomidorki koktajlowe, szynkę parmeńską którą kroimy na pół i zwijamy w ruloniki, zrumienione orzechy nerkowca i na koniec stary żółty ser
SOS: do naczynia (shakera lub słoika) dajemy majonez, keczup i tyle wody z ogórków konserwowych aby sos był konsystencji lejącej, ale nie rzadkiej. Wszystko razem miksujemy i takim sosem polewamy sałatę.
ZALETY: Sałatka ma wyrazisty smak, a składniki w niej zawarte doskonale się komponują, polecam do wszelkiego rodzaju mięs i na imprezę dla znajomych, gwarantuję, że zostanie zjedzona cała :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

konhambos 08 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Latem pewnie tez smakuje. Ciekawy pomysl z ta woda z ogórków.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Ta sałatka jest bardzo fajna i kolorowa. Ciekawe smaki nie używałam jeszcze orzechów nerkowca w sałatce:-))) Do ulubionych zabieram a za sałatkę daję 50 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Jak najbardziej pyszna sałatka , fajnie dobrane składniki i ten sosik do polania - ekstra :))) 50 Kto głosował? | Odpowiedz