Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, na zimę, szybka, ciekawa, ładna
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10212
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2062
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 65
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10212
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2062
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 65
Składniki
Sałatę lodową kroimy i dajemy do naczynia, na nią pokrojoną w pióra cebulę, pomidorki koktajlowe, szynkę parmeńską którą kroimy na pół i zwijamy w ruloniki, zrumienione orzechy nerkowca i na koniec stary żółty ser
SOS: do naczynia (shakera lub słoika) dajemy majonez, keczup i tyle wody z ogórków konserwowych aby sos był konsystencji lejącej, ale nie rzadkiej. Wszystko razem miksujemy i takim sosem polewamy sałatę.
ZALETY: Sałatka ma wyrazisty smak, a składniki w niej zawarte doskonale się komponują, polecam do wszelkiego rodzaju mięs i na imprezę dla znajomych, gwarantuję, że zostanie zjedzona cała :)