Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, na zimę, szybka, ciekawa, ładna
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2671
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 830
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14263
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2671
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 830
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14263
Składniki
Sałatę lodową kroimy i dajemy do naczynia, na nią pokrojoną w pióra cebulę, pomidorki koktajlowe, szynkę parmeńską którą kroimy na pół i zwijamy w ruloniki, zrumienione orzechy nerkowca i na koniec stary żółty ser
SOS: do naczynia (shakera lub słoika) dajemy majonez, keczup i tyle wody z ogórków konserwowych aby sos był konsystencji lejącej, ale nie rzadkiej. Wszystko razem miksujemy i takim sosem polewamy sałatę.
ZALETY: Sałatka ma wyrazisty smak, a składniki w niej zawarte doskonale się komponują, polecam do wszelkiego rodzaju mięs i na imprezę dla znajomych, gwarantuję, że zostanie zjedzona cała :)