Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niestandardowa sałatka na przyjęcie, nie każdemu przypadnie do gustu ze względu na czosnek, który daje specyficzny zapach i smak
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Składniki
wielkość kalfiora uzalezniona od ilości gości, 3-4 ząbki czosnku, 20 dkg rodzynek, 15 dkg moreli, majonez. Kalafior podzielić na różyczki , przez 3-5 min blanszować odlać ostudzić, w międzyczasie zalać gorącą wodą rodzynki i morele. Ostudzone różyczki kalafiora włozyć d miseczki wymieszać z sparzonymi rodzynkami , i pokrojonymi morelami, dodac zmiażdzone ząbki czosnku, dodać 2-3 łyżki majonezu sól do smaku. wszystko wymieszać w razie potrzeby dodawać poszczegóne składniki. Na 2 godziny przed podaniem wstawić do lodówki, najlepiej miseczkę przykryć folią spożywczą żeby wszystko w lodówce nie przeszło zapachem czosnku.