Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niestandardowa sałatka na przyjęcie, nie każdemu przypadnie do gustu ze względu na czosnek, który daje specyficzny zapach i smak
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
wielkość kalfiora uzalezniona od ilości gości, 3-4 ząbki czosnku, 20 dkg rodzynek, 15 dkg moreli, majonez. Kalafior podzielić na różyczki , przez 3-5 min blanszować odlać ostudzić, w międzyczasie zalać gorącą wodą rodzynki i morele. Ostudzone różyczki kalafiora włozyć d miseczki wymieszać z sparzonymi rodzynkami , i pokrojonymi morelami, dodac zmiażdzone ząbki czosnku, dodać 2-3 łyżki majonezu sól do smaku. wszystko wymieszać w razie potrzeby dodawać poszczegóne składniki. Na 2 godziny przed podaniem wstawić do lodówki, najlepiej miseczkę przykryć folią spożywczą żeby wszystko w lodówce nie przeszło zapachem czosnku.