Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, sycąca, pasująca na każde przyjęcie, dobrze smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1589
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 495
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 352
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 59
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1589
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 495
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 352
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 59
Składniki
Makaron gotujemy, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Tym czasem parówki drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do nich mieszankę orientalną (przyprawy z opakowania nie dajemy, bo będzie zbyt ostra, no, chyba, że ktoś taką woli). Mieszamy od czasu do czasu, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Na koniec dodajemy do warzyw odsączoną fasolę z puszki. Chwilę smażymy, by się przeszło smakiem. Do makaronu wrzucamy warzywa z patelni, dobrze mieszamy i zostawiamy na 5-10 minut. Smacznego! P.S. można dodać również świeżą krojoną paprykę, kukurydzę z puszki czy duszone pieczarki.