Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, sycąca, pasująca na każde przyjęcie, dobrze smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 688
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 31
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 688
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 31
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Składniki
Makaron gotujemy, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Tym czasem parówki drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do nich mieszankę orientalną (przyprawy z opakowania nie dajemy, bo będzie zbyt ostra, no, chyba, że ktoś taką woli). Mieszamy od czasu do czasu, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Na koniec dodajemy do warzyw odsączoną fasolę z puszki. Chwilę smażymy, by się przeszło smakiem. Do makaronu wrzucamy warzywa z patelni, dobrze mieszamy i zostawiamy na 5-10 minut. Smacznego! P.S. można dodać również świeżą krojoną paprykę, kukurydzę z puszki czy duszone pieczarki.