Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, sycąca, pasująca na każde przyjęcie, dobrze smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415960
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415960
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Składniki
Makaron gotujemy, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Tym czasem parówki drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do nich mieszankę orientalną (przyprawy z opakowania nie dajemy, bo będzie zbyt ostra, no, chyba, że ktoś taką woli). Mieszamy od czasu do czasu, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Na koniec dodajemy do warzyw odsączoną fasolę z puszki. Chwilę smażymy, by się przeszło smakiem. Do makaronu wrzucamy warzywa z patelni, dobrze mieszamy i zostawiamy na 5-10 minut. Smacznego! P.S. można dodać również świeżą krojoną paprykę, kukurydzę z puszki czy duszone pieczarki.