Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, sycąca, pasująca na każde przyjęcie, dobrze smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco.
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 304
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 101
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 39
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 304
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 101
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 39
Składniki
Makaron gotujemy, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Tym czasem parówki drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do nich mieszankę orientalną (przyprawy z opakowania nie dajemy, bo będzie zbyt ostra, no, chyba, że ktoś taką woli). Mieszamy od czasu do czasu, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Na koniec dodajemy do warzyw odsączoną fasolę z puszki. Chwilę smażymy, by się przeszło smakiem. Do makaronu wrzucamy warzywa z patelni, dobrze mieszamy i zostawiamy na 5-10 minut. Smacznego! P.S. można dodać również świeżą krojoną paprykę, kukurydzę z puszki czy duszone pieczarki.