Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna.Polecam!!!
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 145
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1105
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4412
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 145
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1105
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4412
Składniki
Umyj wszystkie owoce i osusz na sitku. Arbuza wytrzyj kuchenna ściereczką. Odkrój od arbuza górną część - taki "kapelusik". Wydrąż łyżką miąższ arbuza z jego większej części i przełóż do miski. Z opróżnionego owocu powstanie duża, zielona misa. Brzeg większej części arbuza ponacinaj w zygzakowaty wzór. Uważaj, przy tej czynności - można łatwo się skaleczyć! Wyjmij pestki z owoców pestkowych. Obierz ze skórki jabłko i gruszkę, przekrój na ćwiartki i wydrąż z nich środki. Następnie obierz ze skórki banana i pomarańczę, oberwij winogrona z gałązek. pokrój większe owoce na cząstki i włóż do miski, w której są cząstki arbuza. Nie siekaj owoców zbyt drobno. Mniejsze owoce jak np. czereśnie czy winogrona włóż w całości lub przekrój je na pół. Potem przekrój na pół cytrynę i wyciśnij sok z obu połówek do miski z owocami. Wymieszaj delikatnie sałatkę, a potem ostrożnie przełóż ja do arbuzowej misy. Na dużym talerzu ułóż serwetkę, a następnie połóż na niej misą z sałatką. Smacznego!!!