Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna.Polecam!!!
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 358
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 277
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 136
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 358
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 277
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 136
Składniki
Umyj wszystkie owoce i osusz na sitku. Arbuza wytrzyj kuchenna ściereczką. Odkrój od arbuza górną część - taki "kapelusik". Wydrąż łyżką miąższ arbuza z jego większej części i przełóż do miski. Z opróżnionego owocu powstanie duża, zielona misa. Brzeg większej części arbuza ponacinaj w zygzakowaty wzór. Uważaj, przy tej czynności - można łatwo się skaleczyć! Wyjmij pestki z owoców pestkowych. Obierz ze skórki jabłko i gruszkę, przekrój na ćwiartki i wydrąż z nich środki. Następnie obierz ze skórki banana i pomarańczę, oberwij winogrona z gałązek. pokrój większe owoce na cząstki i włóż do miski, w której są cząstki arbuza. Nie siekaj owoców zbyt drobno. Mniejsze owoce jak np. czereśnie czy winogrona włóż w całości lub przekrój je na pół. Potem przekrój na pół cytrynę i wyciśnij sok z obu połówek do miski z owocami. Wymieszaj delikatnie sałatkę, a potem ostrożnie przełóż ja do arbuzowej misy. Na dużym talerzu ułóż serwetkę, a następnie połóż na niej misą z sałatką. Smacznego!!!