Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 170
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 170
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Szklankę ryżu należy ugotować w osolonej wodzie (można z dodatkiem kurkumy - wtedy będzie żółty) i ostudzić (ja po ugotowaniu przelewam zimną woda i zostawiam do odcieknięcia). Ryż musi być ugotowany na sypko - nie może się kleić.
Gdy ryż będzie już gotowy dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki i paluszki krabowe również pokrojone w kawałki (nie za drobno). Dodajemy kukurydzę (odsączona z wody) i drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy majonez.
Ja sałatki nie przyprawiam sola i pieprzem ponieważ majonez kielecki jest ostry i mi to wystarcza. Smacznego!!!