Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3578
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3578
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
Szklankę ryżu należy ugotować w osolonej wodzie (można z dodatkiem kurkumy - wtedy będzie żółty) i ostudzić (ja po ugotowaniu przelewam zimną woda i zostawiam do odcieknięcia). Ryż musi być ugotowany na sypko - nie może się kleić.
Gdy ryż będzie już gotowy dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki i paluszki krabowe również pokrojone w kawałki (nie za drobno). Dodajemy kukurydzę (odsączona z wody) i drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy majonez.
Ja sałatki nie przyprawiam sola i pieprzem ponieważ majonez kielecki jest ostry i mi to wystarcza. Smacznego!!!