Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Szklankę ryżu należy ugotować w osolonej wodzie (można z dodatkiem kurkumy - wtedy będzie żółty) i ostudzić (ja po ugotowaniu przelewam zimną woda i zostawiam do odcieknięcia). Ryż musi być ugotowany na sypko - nie może się kleić.
Gdy ryż będzie już gotowy dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki i paluszki krabowe również pokrojone w kawałki (nie za drobno). Dodajemy kukurydzę (odsączona z wody) i drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy majonez.
Ja sałatki nie przyprawiam sola i pieprzem ponieważ majonez kielecki jest ostry i mi to wystarcza. Smacznego!!!