Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka szwajcarska (pikantna)

Sałatka szwajcarska (pikantna)

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2164

Dodano:

Odsłon: 6593

Zapraszam do Genewy!

Składniki

  • żółty ser (typ gouda lub podlaski), 30 -40 dag
  • kukurydza konserwowa, 1 puszka
  • czerwona fasola, 1 puszka
  • ogórek konserwowy, 3 szt.
  • papryka czerwona (świeża), połówka
  • majonez, 2 łyżki
  • sos Tabasco, 6 kropli
  • sól, pieprz, do smaku
  • czerwona fasola lub szczypiorek, do dekoracji
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka szwajcarska (pikantna)

Przygotowanie

  1. Zólty ser, ogórek i paprykę pokroić w drobną kostkę (5 mm), kukurydzę i fasolę odcedzić z zalewy. Składniki włożyć do miski, zalać majonezem, dodać tabasco i przyprawy, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Przed podaniem udekorować pokrojonym w 1 cm. kawałki szczypiorem lub piórkami czerwonej cebuli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń