Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wyjątkowo smaczna, delikatna, uczta dla podniebienia. Za inspirację dziękuję dzieciom klasy III c Zespołu Szkół Sportowych w Tarnowie - Mościcach rocznik 2003 oraz ich Wychowawczyni, prywatnie mojej Bratowej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4444
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1452
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4444
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1452
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 395
Składniki
Kolejne warstwy układać kolejno w szklanym, przeźroczystym naczyniu. Efekt wizualny na stole rewelacyjny!
białko z 6 jaj starte na grubych oczkach.
2 serki topione paprykowe lub inne kremowe, wcześniej zamrożone, starte na grubych oczkach. Można też kroić nożem na cienkie plastry i rozłożyć równo.
1/2 słoika średniego majonezu ( rozsmarować ).
30 dag szynki pokrojonej w drobną kostkę.
2 duże ugotowane marchewki starte na dużych oczkach.
2 średnie cebule drobno pokrojone, sparzone i odsączone na sitku. ( ja przeważnie gotuję pokrojoną cebulę ok. 5 minut, wtedy mam pewność, że nikomu nie będzie się " przypominać ").
1/2 słoika średniego majonezu.
6 żółtek startych na drobnych oczkach.
Posiekany zielony szczypiorek.
Sałatkę nakryć folią, schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje świeżo zrobiona lub na drugi dzień.