Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w orzechowej panierce wraz z kiełkami czarnej rzodkwi z kiełkownicy słoikowej tworzą idealny duet smakowy.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 422
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 977
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 91
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 422
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 977
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 91
Składniki
W słoiku na kiełki wyhoduj w 4 dni kiełki czarnej rzodkwi. Jest ona tak samo bezproblemowa jak zwykła rzodkiewka, a ma inny smak. Jak kiełkować w kiełkownicy słoikowej dowiesz się na semini.pl
Upraż na suchej patelni orzechy włoskie, połowę z nich zmiel. Pokrój w słupki kalarepę, w świerćplasterki jabłko, posyp uprażonymi, nie zmielonymi orzechami i połową kiełków. Polej sosem z oleju, soli i pieprzu. Na patelni rozgrzej olej, posolone medaliony z kury obtocz w zmielonych orzechach i usmaż na złoto. Na talerzu ułóż medaliony, obok sałatkę, wszystko posyp resztą kiełków. Smacznego!