Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 2237

Szybka i smaczna

Składniki

  • ryż biały, 3 torebki
  • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym, 2 puszki
  • kukurydza słodka, 1 puszka
  • majonez, 250 g
  • jogurt naturalny, 1 łyżka
  • pieprz, według uznania
  • sól, według uznania
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z tuńczyka

Przygotowanie

  1. Najpierw gotujemy ryż według zaleceń na opakowaniu,czyli ok.15-20 min. Po ugotowaniu,ostudzamy.

  2. W tym czasie możemy sobie odcedzić tuńczyka z zalewy i kukurydzę.Oba składniki mieszamy ze sobą.Wystudzony ryż dodajemy do reszty składników.Dokładamy majonez i jogurt,doprawiając pieprzem i solą według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń