Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pychota.
Odsłon: 736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5042
Polecam, pychota.
Odsłon: 736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5042
Składniki
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Jajko ugotowane na twardo kroimy w ósemki.
Kawałki okrągłej wędliny kroimy na pół. Oliwki kroimy w plasterki.
Brokuła wrzucamy do gotującej się wody na 2- 3 minutki i blanszujemy.
Ogórek kwaszony i paprykę konserwową kroimy w plasterki. Pomidora kroimy w półplasterki. Oliwę z oliwek mieszamy z solą, pieprze i sokiem z cytryny.
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą- układamy warstwami lub mieszamy w salaterce.
Całość skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i przyprawami.