Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 37
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2607
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 762
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14069
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 37
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2607
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 762
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14069
Składniki
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Jajko ugotowane na twardo kroimy w ósemki.
Kawałki okrągłej wędliny kroimy na pół. Oliwki kroimy w plasterki.
Brokuła wrzucamy do gotującej się wody na 2- 3 minutki i blanszujemy.
Ogórek kwaszony i paprykę konserwową kroimy w plasterki. Pomidora kroimy w półplasterki. Oliwę z oliwek mieszamy z solą, pieprze i sokiem z cytryny.
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą- układamy warstwami lub mieszamy w salaterce.
Całość skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i przyprawami.