Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Jajko ugotowane na twardo kroimy w ósemki.
Kawałki okrągłej wędliny kroimy na pół. Oliwki kroimy w plasterki.
Brokuła wrzucamy do gotującej się wody na 2- 3 minutki i blanszujemy.
Ogórek kwaszony i paprykę konserwową kroimy w plasterki. Pomidora kroimy w półplasterki. Oliwę z oliwek mieszamy z solą, pieprze i sokiem z cytryny.
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą- układamy warstwami lub mieszamy w salaterce.
Całość skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i przyprawami.