Do góry

Sałatki Przepis na:

Wiosenny bukiet walentynkowy

Wiosenny bukiet walentynkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 135

Dodano:

Odsłon: 8162

Lekka sałatka.

Składniki

  • kapusta pekińska, 1/4 sztuki
  • jajko, 1 sztuka
  • wedlina, 2 plasterki
  • brokuł, 3-4 różyczki
  • oliwki czarne, 5 sztuk
  • pomidor, 1 sztuka
  • ogórek kwaszony, 1 sztuka
  • papryka konserwowa, 1 kawałek
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • sok z cytryny, 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wiosenny bukiet walentynkowy

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Jajko ugotowane na twardo kroimy w ósemki.

  2. Kawałki okrągłej wędliny kroimy na pół. Oliwki kroimy w plasterki.

  3. Brokuła wrzucamy do gotującej się wody na 2- 3 minutki i blanszujemy.

  4. Ogórek kwaszony i paprykę konserwową kroimy w plasterki. Pomidora kroimy w półplasterki. Oliwę z oliwek mieszamy z solą, pieprze i sokiem z cytryny.

  5. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą- układamy warstwami lub mieszamy w salaterce.

  6. Całość skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i przyprawami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń