Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto marchwiowe z lukrem"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3707
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 22
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 133
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3707
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 22
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 133
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 293
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Dodaj olej i esencję waniliową, wymieszaj. Mąkę przesiej, połącz z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do piernika, cynamonem i solą. Wsyp do masy jajecznej, połącz.
Dodaj marchewkę i pokrojone orzechy, wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy. Piecz 45 minut w temp. 180°C.
Lukier królewski: cukier puder przesiej, zmiksuj z białkiem. Polej zimne ciasto. Małe porcje marcepanu wymieszaj z barwnikami, uformuj marchewki. Ozdób.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie