Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lodowy torcik migdałowy"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
<strong>:</strong>
Masło stop, przestudź. Biszkopty i połowę ciastek pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy, dociśnij i schłódź.
Żółtka i całe jajka ubij z cukrem w gorącej kąpieli wodnej. Masę jajeczną połącz z mascarpone i likierem. Miksuj kilka minut, aż masa będzie puszysta. Śmietankę ubij, połącz z masą serową i schłódź. Pokrusz połowę pozostałych ciastek.
Maliny przebierz, 3/4 zmiksuj. Mus malinowy przetrzyj przez sitko. Masę serowo-śmietanową rozdziel na 3 równe części. Do jednej dodaj mus malinowy, do drugiej pokruszone ciastka i 4 łyżki wiórków czekoladowych. Trzecią porcję zostaw bez dodatków i zamroź ją. Po godzinie przemieszaj ją łyżką.
Masy z dodatkami wyłóż do formy z gotowym spodem. Przemieszaj, aby powstał marmurkowy wzorek i wstaw całość do zamrażalnika na 5 godzin.
Przed podaniem nabieraj łyżką masę bez dodatków. Uformuj kulki i ułóż je na torcie. Udekoruj resztą ciastek, malin i wiórkami. Czas przygotowania: 50 min
<strong>Cena porcji: ok. 6 zł Kalorie: porcja 350 kcal</strong>Źródło: Na żywo