Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lodowy torcik migdałowy"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1455
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1627
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1455
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1627
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Składniki
<strong>:</strong>
Masło stop, przestudź. Biszkopty i połowę ciastek pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy, dociśnij i schłódź.
Żółtka i całe jajka ubij z cukrem w gorącej kąpieli wodnej. Masę jajeczną połącz z mascarpone i likierem. Miksuj kilka minut, aż masa będzie puszysta. Śmietankę ubij, połącz z masą serową i schłódź. Pokrusz połowę pozostałych ciastek.
Maliny przebierz, 3/4 zmiksuj. Mus malinowy przetrzyj przez sitko. Masę serowo-śmietanową rozdziel na 3 równe części. Do jednej dodaj mus malinowy, do drugiej pokruszone ciastka i 4 łyżki wiórków czekoladowych. Trzecią porcję zostaw bez dodatków i zamroź ją. Po godzinie przemieszaj ją łyżką.
Masy z dodatkami wyłóż do formy z gotowym spodem. Przemieszaj, aby powstał marmurkowy wzorek i wstaw całość do zamrażalnika na 5 godzin.
Przed podaniem nabieraj łyżką masę bez dodatków. Uformuj kulki i ułóż je na torcie. Udekoruj resztą ciastek, malin i wiórkami. Czas przygotowania: 50 min
<strong>Cena porcji: ok. 6 zł Kalorie: porcja 350 kcal</strong>Źródło: Na żywo