Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik kasztelański"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1490
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27602
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2976
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1490
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27602
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2976
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4444
Składniki
Przygotuj karmel: na mocno rozgrzaną patelnię wsyp szklankę cukru, mieszaj, aż się stopi. Dolej sok z cytryny i 2 łyżki wrzątku oraz miód. Wymieszaj, zdejmij karmel z ognia. Odstaw go, by lekko przestygł.
Jajka połącz z pozostałym cukrem. Utrzyj mikserem. Dosyp sodę oraz przyprawę piernikową. Następnie, wciąż ucierając, porcjami dodawaj na przemian obie mąki i śmietanę. Dołóż karmel z miodem i ponownie wymieszaj ciasto.
Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz je 50 minut w temp. 170 st. Oblej lukrem.Źródło: Tina