Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie smakuje i idealnie nadaje się na imprezy ze znajomymi :)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40575
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 950
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 234
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3276
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40575
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 950
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 234
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3276
Składniki
Herbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i poczekać aż ostygnie. Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Można upiec 3 placki osobno żeby przełożyć je kremem. Nie trzeba wtedy ciąć ciasta :)
PRZEPIS NA KREM Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić.
Ciasto przełożyć kremem (może być również krem jak do karpatki). Polać polewą czekoladową. Dla smaku można jeszcze posypać ciasto startą gorzką czekoladą