Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z jabłkami i bita smietana
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 180
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 178
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19157
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 180
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 178
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19157
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 83
Składniki
ciasto: makę ,śmietane,cukier waniliowy,proszek do pieczenia,żołtko,cieplą margarynę ugnieść na ciasto jednolite.wyłozyc okragłą tortownicę.upiec w temp 170 stC az ciasto sie zarumieni wyciagnąć i zostawic do pezstudzenia. jabłka obrać i pokjroic w malą kostkę, wrzycic do garnka zalać winem i zasypać cukrem i cukrem waniliowym gotowac do odparowania przynajmniej 3/4 płynu.gdy płyn odparuje zasypać budyniem w proszku intensywnie mieszając.odsawić z ognia do wystygniecia. śmietane ubić na sztywną z 4 łyżkami cukru i fixami.gdy ciasto i jablka ostygna nie rozkladajac tortownicy wyłozc na cieście jablka na wierzch śmietanę i na konieć polać ajerkoniakiem.wsadzic do lodowki na ok godz.