Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z jabłkami i bita smietana
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 700
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 156
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 99
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 700
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 156
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 99
Składniki
ciasto: makę ,śmietane,cukier waniliowy,proszek do pieczenia,żołtko,cieplą margarynę ugnieść na ciasto jednolite.wyłozyc okragłą tortownicę.upiec w temp 170 stC az ciasto sie zarumieni wyciagnąć i zostawic do pezstudzenia. jabłka obrać i pokjroic w malą kostkę, wrzycic do garnka zalać winem i zasypać cukrem i cukrem waniliowym gotowac do odparowania przynajmniej 3/4 płynu.gdy płyn odparuje zasypać budyniem w proszku intensywnie mieszając.odsawić z ognia do wystygniecia. śmietane ubić na sztywną z 4 łyżkami cukru i fixami.gdy ciasto i jablka ostygna nie rozkladajac tortownicy wyłozc na cieście jablka na wierzch śmietanę i na konieć polać ajerkoniakiem.wsadzic do lodowki na ok godz.