Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowiec z polewą śmietanową"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, olej i mleko. Szybko zagnieć ciasto. Wylep nim spod blachy wyłożonej pergaminem.
Gruszki obierz, rozetnij, usuń gniazda nasienne. Wypukłą stronę gruszek ponacinaj. Połówki owoców ułóż na cieście przecięciem do dołu. Lekko wciśnij je w ciasto.
Śmietanę wymieszaj z jajkami resztą cukru i proszkiem budyniowym. Polej tym wierzch placka.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 40 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Naj