Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowiec z polewą śmietanową"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13839
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15449
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6299
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13839
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15449
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6299
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, olej i mleko. Szybko zagnieć ciasto. Wylep nim spod blachy wyłożonej pergaminem.
Gruszki obierz, rozetnij, usuń gniazda nasienne. Wypukłą stronę gruszek ponacinaj. Połówki owoców ułóż na cieście przecięciem do dołu. Lekko wciśnij je w ciasto.
Śmietanę wymieszaj z jajkami resztą cukru i proszkiem budyniowym. Polej tym wierzch placka.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 40 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Naj