Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowiec z polewą śmietanową"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1861
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1608
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1558
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2126
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1861
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1608
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1558
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2126
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, olej i mleko. Szybko zagnieć ciasto. Wylep nim spod blachy wyłożonej pergaminem.
Gruszki obierz, rozetnij, usuń gniazda nasienne. Wypukłą stronę gruszek ponacinaj. Połówki owoców ułóż na cieście przecięciem do dołu. Lekko wciśnij je w ciasto.
Śmietanę wymieszaj z jajkami resztą cukru i proszkiem budyniowym. Polej tym wierzch placka.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 40 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Naj