Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowiec z polewą śmietanową"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1448
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 503
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1448
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 503
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, olej i mleko. Szybko zagnieć ciasto. Wylep nim spod blachy wyłożonej pergaminem.
Gruszki obierz, rozetnij, usuń gniazda nasienne. Wypukłą stronę gruszek ponacinaj. Połówki owoców ułóż na cieście przecięciem do dołu. Lekko wciśnij je w ciasto.
Śmietanę wymieszaj z jajkami resztą cukru i proszkiem budyniowym. Polej tym wierzch placka.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 40 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Naj