Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowe ciasto o smaku milky way"
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 450
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 163
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5560
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1131
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 455
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1284
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 450
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 163
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5560
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1131
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 455
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1284
Składniki
Ciasto: ubij na sztywno białka z cukrem. Wlej żółtka. Wsyp pozostałe ciasta. Wymieszaj. Wlej na blachę wyłożoną papiarem do pieczenia. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: 1,5 szkl. mleka zmiksuj z mąką, budyniem, jajkiem. Resztę mleka zagotuj z cukrami. Wlej mieszaninę, ugotuj budyń.
Kiedy ostygnie, zmiksuj z margaryną. Ciasto przekrój na dwa równe placki. Jeden – posmaruj kremem, nakryj drugim krążkiem ciasta.
Polewa: podgrzej mleko i rozpuść w nim czekoladę. Zimną polej wierzch ciasta. Udekoruj, np. posiekanymi orzechami. Schłodź.
Porcje: 15, : 90 min., cena: 1,50 zł, kalorie 341.
Przepis przysłała Kinga Skowrońska z Rusocina.Źródło: Bella Relaks