Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowe ciasto o smaku milky way"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336630
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3698
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422792
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2476
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336630
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3698
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422792
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2476
Składniki
Ciasto: ubij na sztywno białka z cukrem. Wlej żółtka. Wsyp pozostałe ciasta. Wymieszaj. Wlej na blachę wyłożoną papiarem do pieczenia. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: 1,5 szkl. mleka zmiksuj z mąką, budyniem, jajkiem. Resztę mleka zagotuj z cukrami. Wlej mieszaninę, ugotuj budyń.
Kiedy ostygnie, zmiksuj z margaryną. Ciasto przekrój na dwa równe placki. Jeden – posmaruj kremem, nakryj drugim krążkiem ciasta.
Polewa: podgrzej mleko i rozpuść w nim czekoladę. Zimną polej wierzch ciasta. Udekoruj, np. posiekanymi orzechami. Schłodź.
Porcje: 15, : 90 min., cena: 1,50 zł, kalorie 341.
Przepis przysłała Kinga Skowrońska z Rusocina.Źródło: Bella Relaks