Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa wzorowana na marokanskiej kuchni. Mozna do niej uzyc dowolnego miesa z kurczaka, smakuje równiez z wolowina, nie ma zbyt wielu skladników, jedynie duza ilosc przypraw nadaje jej smaku i niepowtarzalnego aromatu. Trzeba tylko zarezerwowac ponad godzine na samo gotowanie, ale w tym czasie zdazylam upiec ciasto :)
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12483
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12483
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Mieso pokroic na kawalki i wymieszac z przyprawami. Przechowywac w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby nabralo aromatu przypraw. Pokroic cebulę i posiekac czosnek, wymieszac z tartym imbirem. Usmazyc kurczaka w oleju ze wszystkich stron i odstawic na chwile. Dusic mieszaninę cebuli z imbirem i czosnkiem w tym samym naczyniu przez 3 minuty i ponownie dodac kurczaka. Dodac bulion, liscie laurowe i sultanki i gotowac na malym ogniu przez 1 1/4 godziny, mieszajac od czasu do czasu. Pokroic marchewke i cukinie na kawalki. Po 45 minutach gotowania dodac marchewki, 15 minut pózniej cukinię i 5 minut przed koncem ciecierzyce. Doprawić sola i pieprzem i podawać razem z ryzem, kuskusem lub makaronem.