Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aush to danie narodowe z Afganistanu... nadzienie moze byc ze szpinaku, bardzo drobno posiekanej por albo (ale to jest praktycznie niedostepne w Europie) z jak ja to nazywam "afganskiego" szczypiorku - cos pomiedzy szczypiorem a pora.... Pracochlonne ale smaczne!!!
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4775
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4643
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 899
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8372
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13188
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4775
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4643
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 899
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8372
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13188
Składniki
gotujemy w osolonej wodzie dall – groch do miekkosci.
przygotowujemy miesny sos: cebule podskazamy na oleju I dodajemy czosnek, dodajemy mieso I dusimy ok 10 min. dodajemy koncentrat pomidorowy I przyprawy. Odstawiamy nab ok
przygotowujemy farsz: posdmazamy cebule I czosnek, dodajemy szpinak I gotujemy ok 15 min… dodajemy ugotowany groch I mieszamy. Odstawiamy na bok (najlepiej przlozyc go na durszlak aby nadmiar soku odsaczyl sie)
robimy ciasto na pierogi
przygotowujemy sos jogurtowy (wszystko mieszamy) I odstawiamy do lodowki.
w duzym garnku gotujemy osolona wode z olejem.
ciasto na pierogi rozwalkowujemy, kroimy na spore kwadraty (ok3x3) I ukladamy szpinakowy farsz na srodek. I sklejamy pierw rogi ze soba potem boki – wyjdzie “paczuszka”. Mozna ew robic tradycyjny ksztalt pierogow ;). Gotujemy pierogi I odkladamy na duzych polmiskach.
polewamy pierw mierogi odrobina sosu jogurtowego a nastepnie miesnym sosem. Mozna posylac sw kolendra. Smacznego…