Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z boczkiem i cebulą"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17697
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6070
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17697
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6070
Składniki
Foremki do babeczek wysmarować masłem, wysypać bułką i wykleić ciastem (krążki dla ułatwienia wykrawać kieliszkiem). Ponakłuwać, schładzać ok. 30 min w lodówce, potem piec ok. 12 min w 180oC.
Przygotować nadzienie. Pokrojony w kostkę wędzony boczek podsmażyć na patelni, dodać obraną i drobno posiekaną cebulę, wystudzić. Szczypiorek umyć, posiekać. Jajka zmiksować z żółtkami, śmietanką, serem mascarpone, mlekiem.
Doprawić solą, pieprzem, gałką, wymieszać z cebulą, boczkiem i szczypiorkiem. Posypać mozzarellą. Wylać na podpieczone spody, zapiekać w temp. 175oC ok. 25 min.
ok. 75 min
Danie można upiec w dużej formie do tart, a potem krajać na porcje jak tort. Mascarpone możesz zastąpić fetą, ale użyj mniej soli.Źródło: Twoje Imperium