Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz grzybowy z czipsami serowo-tymiankowymi"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103370
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5875
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5870
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103370
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5875
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5870
Składniki
Grzyby oczyść, pokrój. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż grzyby. Zalej 5 szkl. wody. Gotuj 35 min.
Ser zetrzyj. Tymianek posiekaj, połącz z serem. Gdy grzyby będą miękkie, dolej do nich zakwas i śmietanę. Gotuj 10 minut.
Porcje sera rozłóż na blasze przykrytej pergaminem. Zapiekaj w temp. 200°C, aż ser się stopi. Czipsy wystudź.
Barszcz przypraw roztartym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Udekoruj pokrojonymi dymkami. Podawaj z serowymi czipsami.
55 min Porcja: 240 kcalŹródło: Naj