Do góry

Dania główne Przepis na:

Barszcz grzybowy z czipsami serowo-tymiankowymi

Barszcz grzybowy z czipsami serowo-tymiankowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Barszcz grzybowy z czipsami serowo-tymiankowymi"

Składniki

  • Podstawowe 30 dag podgrzybków
  • 10 dag żółtego sera
  • 1
  • 2 pęczka tymianku. Dodatkowo: 1 obrana cebula
  • 2/3 szkl. zakwasu na żurek
  • 1/2 szkl. śmietany 22 proc
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 dymki do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Barszcz grzybowy z czipsami serowo-tymiankowymi

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyść, pokrój. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż grzyby. Zalej 5 szkl. wody. Gotuj 35 min.

  2. Ser zetrzyj. Tymianek posiekaj, połącz z serem. Gdy grzyby będą miękkie, dolej do nich zakwas i śmietanę. Gotuj 10 minut.

  3. Porcje sera rozłóż na blasze przykrytej pergaminem. Zapiekaj w temp. 200°C, aż ser się stopi. Czipsy wystudź.

  4. Barszcz przypraw roztartym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Udekoruj pokrojonymi dymkami. Podawaj z serowymi czipsami.

  5. 55 min Porcja: 240 kcal

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń