Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz grzybowy z czipsami serowo-tymiankowymi"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Grzyby oczyść, pokrój. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż grzyby. Zalej 5 szkl. wody. Gotuj 35 min.
Ser zetrzyj. Tymianek posiekaj, połącz z serem. Gdy grzyby będą miękkie, dolej do nich zakwas i śmietanę. Gotuj 10 minut.
Porcje sera rozłóż na blasze przykrytej pergaminem. Zapiekaj w temp. 200°C, aż ser się stopi. Czipsy wystudź.
Barszcz przypraw roztartym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Udekoruj pokrojonymi dymkami. Podawaj z serowymi czipsami.
55 min Porcja: 240 kcalŹródło: Naj