Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boeuf Strogonow"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 337
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1149
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 337
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1149
Składniki
Oczyszczone mięso pokrój w paski, obrane cebule – w piórka. Grzyby namocz i rozdrobnij. Paprykę potnij na małe kawałki.
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej tłuszcz i zeszklij cebulę. Po chwili dodaj obtoczone w mące mięso. Obsmaż, stale mieszając przez ok. 7-10 minut. Dołóż pokrojoną paprykę i grzyby.
Zalej całość gorącym bulionem, wsyp sól, pieprz oraz liść laurowy, ziele angielskie i paprykę.
Wymieszaj i duś potrawę na wolnym ogniu 50 minut. Jeśli jest taka potrzeba, podlej całość dodatkową porcją bulionu.
W miseczce wymieszaj śmietanę z przecierem pomidorowym i odrobiną wywaru. Dodaj sos do garnka i gotuj jeszcze kilka minut.
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV