Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boeuf Strogonow"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5102
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32715
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 360
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5102
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32715
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 360
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Składniki
Oczyszczone mięso pokrój w paski, obrane cebule – w piórka. Grzyby namocz i rozdrobnij. Paprykę potnij na małe kawałki.
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej tłuszcz i zeszklij cebulę. Po chwili dodaj obtoczone w mące mięso. Obsmaż, stale mieszając przez ok. 7-10 minut. Dołóż pokrojoną paprykę i grzyby.
Zalej całość gorącym bulionem, wsyp sól, pieprz oraz liść laurowy, ziele angielskie i paprykę.
Wymieszaj i duś potrawę na wolnym ogniu 50 minut. Jeśli jest taka potrzeba, podlej całość dodatkową porcją bulionu.
W miseczce wymieszaj śmietanę z przecierem pomidorowym i odrobiną wywaru. Dodaj sos do garnka i gotuj jeszcze kilka minut.
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV