Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bruschetta z pomidorkami cherry, brzoskwinią, mozzarellą i bazylią"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
20 minut • 4 porcje • 523 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Przygotuj z oliwy i octu dressing.
Pokrój pomidorki na połówki, brzoskwinie na małe kawałki, szynkę w cienkie paski, mozzarellę w kostkę. Dodaj dressing i wszystkie dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Posiekaj bazylię i dodaj do sałatki.
Rozgrzej grillową patelnię i każdą kromkę zrumień. Następnie natrzyj połówką czosnku. I jeszcze raz podgrzej na patelni.
Nakładaj pomidorowo-brzoskwiniową sałatkę na każdą grzankę. Po wierzchu możesz posypać odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Olivia