Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3068
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3068
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
Składniki
Do miski wsyp mąkę. Zrób dołek i dodaj pokruszone drożdże, zasyp połową cukru, wlej połowę ciepłego mleka i wymieszaj. Odłóż na około 20 minut, aż rozczyn podrośnie.
Po tym czasie dodaj pozostałe składnik i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 2 godziny i uformuj kulki. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Boki wysmaruj tłuszczem i ułóż kulki ciasta blisko siebie. Piecz w temp. 190°C przez 25 minut.Źródło: Na żywo