Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 89
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski wsyp mąkę. Zrób dołek i dodaj pokruszone drożdże, zasyp połową cukru, wlej połowę ciepłego mleka i wymieszaj. Odłóż na około 20 minut, aż rozczyn podrośnie.
Po tym czasie dodaj pozostałe składnik i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 2 godziny i uformuj kulki. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Boki wysmaruj tłuszczem i ułóż kulki ciasta blisko siebie. Piecz w temp. 190°C przez 25 minut.Źródło: Na żywo