Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Składniki
Do miski wsyp mąkę. Zrób dołek i dodaj pokruszone drożdże, zasyp połową cukru, wlej połowę ciepłego mleka i wymieszaj. Odłóż na około 20 minut, aż rozczyn podrośnie.
Po tym czasie dodaj pozostałe składnik i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 2 godziny i uformuj kulki. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Boki wysmaruj tłuszczem i ułóż kulki ciasta blisko siebie. Piecz w temp. 190°C przez 25 minut.Źródło: Na żywo