Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki z kurczakiem i warzywkami.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 13823
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1669
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 13823
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1669
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty.
Mięso z piersi pokroić w cienkie paski. Przysmażyć na patelni.
Paprykę i cebulę pokroić w małe kawałki. Dodać do mięsa, wszystko podsmażyć razem przez chwilę. Dodać bazylię, sól i pieprz do smaku.
Na środek kwadracików nakładać gotowy ostudzony farsz. Boki posmarować rozbełtanym żółtkiem, złożyć tak, by powstały trójkąty. Górną powierzchnię również posmarować żółtkiem.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć na nim bułeczki, piec w temp 225°C około 25 minut Najlepiej smakują ciepłe. U mnie podane z sałatką, były bardzo dobrą kolacją.