Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki z kurczakiem i warzywkami.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5694
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1260
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 189
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5694
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1260
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 189
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty.
Mięso z piersi pokroić w cienkie paski. Przysmażyć na patelni.
Paprykę i cebulę pokroić w małe kawałki. Dodać do mięsa, wszystko podsmażyć razem przez chwilę. Dodać bazylię, sól i pieprz do smaku.
Na środek kwadracików nakładać gotowy ostudzony farsz. Boki posmarować rozbełtanym żółtkiem, złożyć tak, by powstały trójkąty. Górną powierzchnię również posmarować żółtkiem.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć na nim bułeczki, piec w temp 225°C około 25 minut Najlepiej smakują ciepłe. U mnie podane z sałatką, były bardzo dobrą kolacją.