Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki z kurczakiem i warzywkami.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 213
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34100
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 509
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3067
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 213
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34100
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 509
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3067
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty.
Mięso z piersi pokroić w cienkie paski. Przysmażyć na patelni.
Paprykę i cebulę pokroić w małe kawałki. Dodać do mięsa, wszystko podsmażyć razem przez chwilę. Dodać bazylię, sól i pieprz do smaku.
Na środek kwadracików nakładać gotowy ostudzony farsz. Boki posmarować rozbełtanym żółtkiem, złożyć tak, by powstały trójkąty. Górną powierzchnię również posmarować żółtkiem.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć na nim bułeczki, piec w temp 225°C około 25 minut Najlepiej smakują ciepłe. U mnie podane z sałatką, były bardzo dobrą kolacją.