Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki z kurczakiem i warzywkami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117154
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8064
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1682
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1348
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117154
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8064
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1682
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1348
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty.
Mięso z piersi pokroić w cienkie paski. Przysmażyć na patelni.
Paprykę i cebulę pokroić w małe kawałki. Dodać do mięsa, wszystko podsmażyć razem przez chwilę. Dodać bazylię, sól i pieprz do smaku.
Na środek kwadracików nakładać gotowy ostudzony farsz. Boki posmarować rozbełtanym żółtkiem, złożyć tak, by powstały trójkąty. Górną powierzchnię również posmarować żółtkiem.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć na nim bułeczki, piec w temp 225°C około 25 minut Najlepiej smakują ciepłe. U mnie podane z sałatką, były bardzo dobrą kolacją.