Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burger rybny po tajsku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11938
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2012
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11938
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2012
Składniki
porcje • : 15 min • smażenie: 10 min • 323 kcal/porcja • 6,50 zł/porcja.
Filet pokrój w kostkę. Potem zmiksuj na gładką masę razem z pastą curry.
Przełóż masę do miski i wymieszaj z kolendrą. Podziel na cztery części i uformuj kotleciki. Ułóż je na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Rozgrzej olej na patelni. Smaż burgery na średnim ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe przełóż na papierowy ręcznik.
Rozkrój bułki i posmaruj spody słodkim sosem chilli. Ułóż na nich warstwę kiełków, następnie burgery i plasterki ogórka. Posyp posiekaną dymką, skrop sosem chilli. Przykryj burger wierzchem bułki.Źródło: Olivia