Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, ale w nowoczesnym wydaniu
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34958
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17871
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34958
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17871
Składniki
Posiekaj łososia jak na tatara Dodaj świeży imbir, sos sojowy, rybny, cytrynę, jajko i 3 łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj w misce. Uformuj ręcznie kotlety i zacznij smażyć na rozgrzanej patelni
DODATKI W międzyczasie rozkrój bułkę maślaną i podpiecz na patelni (wewnętrzną stroną do dołu) aż się zarumieni Pokrój na plastry awokado i pomidora
PRZYGOTOWANIE SOSU Wymieszaj w miseczce ulubiony majonez z wasabi, cytryną, solą i pieprzem
Złóż w całość burgera zaczynając od: -spodu bułki -na to sos -kotlet z łososia -awokado (posól i popieprz) -mały płatek nori -pomidor -znowu sos -górę bułki