Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Składniki
Fasolę zalej letnią wodą, mocz przez noc, a następnego dnia przepłucz i ugotuj.
Na łyżce oliwy podsmaż doprawione solą mięso mielone.
Do dużego garnka z grubym dnem wlej resztę oliwy. Zeszklij pokrojoną paprykę, cebulę i czosnek.
Dodaj przecier, koncentrat pomidorowy oraz bulion.
Po 40 minutach dołóż mięso, fasolę i kukurydzę. Gotuj jeszcze kwadrans.Źródło: Telemax