Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chiliconcarne w cieście filo"
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 282
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1609
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 607
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 282
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1609
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 607
Składniki
Czerwoną fasolę przełóż na sitko, opłucz pod letnią bieżącą wodą i dokładnie osącz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Tymianek opłucz, osusz. 1 gałązkę odłóż do dekoracji, z pozostałych poodrywaj listki. Chili oczyść z pestek, posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso. Oprósz solą i piep- rzem, usmaż na rumiano. Dodaj fasolę, koncentrat, chili i listki tymianku. Duś 2 min. Masę dobrze ostudź.
Żółty ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Ciasto filo rozwiń. Połowę arkuszy posmaruj oliwą, wytnij 10 kwadratów i wyłóż nimi wgłębienia w formie na muffinki. Pozostałe ciasto tak samo posmaruj olejem i wytnij.
Drugą warstwą ciasta wylep każde wgłębienie w formie. Do koszyczków nałóż farsz. Każdą babeczkę posyp serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 10 min. Babeczki udekoruj tymiankiem, podawaj na ciepło, z dodatkiem zimnej kwaśnej śmietany.Źródło: Tina