Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chiliconcarne w cieście filo"
Nie ma tyle pracy co z pierogami,a smak przepyszny.:)
Odsłon: 3306
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3712
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3712
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Składniki
Czerwoną fasolę przełóż na sitko, opłucz pod letnią bieżącą wodą i dokładnie osącz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Tymianek opłucz, osusz. 1 gałązkę odłóż do dekoracji, z pozostałych poodrywaj listki. Chili oczyść z pestek, posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso. Oprósz solą i piep- rzem, usmaż na rumiano. Dodaj fasolę, koncentrat, chili i listki tymianku. Duś 2 min. Masę dobrze ostudź.
Żółty ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Ciasto filo rozwiń. Połowę arkuszy posmaruj oliwą, wytnij 10 kwadratów i wyłóż nimi wgłębienia w formie na muffinki. Pozostałe ciasto tak samo posmaruj olejem i wytnij.
Drugą warstwą ciasta wylep każde wgłębienie w formie. Do koszyczków nałóż farsz. Każdą babeczkę posyp serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 10 min. Babeczki udekoruj tymiankiem, podawaj na ciepło, z dodatkiem zimnej kwaśnej śmietany.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować mój sprawdzony przepis na wielkanocną...
Odsłon: 99
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 134