Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Podzielić kurczaka na małe kawałki.
Zalać maślanką i zostawić na kilka godzin.
Przygotować panierkę:mąkę wymieszać z przyprawami.
Wyciągnąć kurczaka z maślanki i obtoczyć w panierce.
Wrzucić na gorący olej i smażyć po ok.3 min.z każdej strony.
Następnie przełożyć na blaszkę i dopiec w piekarniku w temp.180 st.-40 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

kret 03 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
oczywiście można wykorzystać wszystkie części kurczaka0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Ja chętnie wypróbuje, bo u mnie wszyscy lubią kurczaka z KFC.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ulao 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
czy mozna wykorzystac mieso z calego kurczaka ??? czy tylko piersi - jak to zwykle bywa ?przepis wyglada dosc smakowicie .
pozdr.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

kret 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
mniammm...pycha...!0 Kto głosował? | Odpowiedz