Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący łosoś z dipem"
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9595
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 8000
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9595
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 8000
Składniki
Filety z łososia umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.
Włóż łososia do miski.
Usuń nasiona z papryczki chili. Pokrój ją w drobniutką kostkę.
Przełóż papryczkę do naczynia. Dodaj posiekany czosnek, skórkę z cytryny, ok. 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki soli oraz oliwę. Wymieszaj marynatę. i odstaw do lodówki na godzinę.
Umyj ziemniaki i gotuj je przez kwadrans. Ostudź zimnym strumieniem wody i przekrój na pół.
Połóż na rozgrzanym grillu ziemniaki i łososia.
Umyj i posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki, dodaj majonez, jogurt, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
Piecz łososia i ziemniaki ok. 30 minut, polewając marynatą. Podawaj z dipem.Źródło: Tele Tydzień