Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący łosoś z dipem"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422798
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2478
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422798
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2478
Składniki
Filety z łososia umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.
Włóż łososia do miski.
Usuń nasiona z papryczki chili. Pokrój ją w drobniutką kostkę.
Przełóż papryczkę do naczynia. Dodaj posiekany czosnek, skórkę z cytryny, ok. 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki soli oraz oliwę. Wymieszaj marynatę. i odstaw do lodówki na godzinę.
Umyj ziemniaki i gotuj je przez kwadrans. Ostudź zimnym strumieniem wody i przekrój na pół.
Połóż na rozgrzanym grillu ziemniaki i łososia.
Umyj i posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki, dodaj majonez, jogurt, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
Piecz łososia i ziemniaki ok. 30 minut, polewając marynatą. Podawaj z dipem.Źródło: Tele Tydzień