Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący łosoś z dipem"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 324
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11128
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3745
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1287
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 324
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11128
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3745
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1287
Składniki
Filety z łososia umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.
Włóż łososia do miski.
Usuń nasiona z papryczki chili. Pokrój ją w drobniutką kostkę.
Przełóż papryczkę do naczynia. Dodaj posiekany czosnek, skórkę z cytryny, ok. 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki soli oraz oliwę. Wymieszaj marynatę. i odstaw do lodówki na godzinę.
Umyj ziemniaki i gotuj je przez kwadrans. Ostudź zimnym strumieniem wody i przekrój na pół.
Połóż na rozgrzanym grillu ziemniaki i łososia.
Umyj i posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki, dodaj majonez, jogurt, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj.
Piecz łososia i ziemniaki ok. 30 minut, polewając marynatą. Podawaj z dipem.Źródło: Tele Tydzień