Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cielęcina faszerowana"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso rozetnij tak, aby powstał płat. Natrzyj solą, pieprzem. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój, podsmaż na maśle. Zmiel wątróbkę, cebulę, bułkę.
Dodaj mielone mięso, natkę, wbij jajka, przypraw farsz. Rozłóż farsz na płacie mięsnym. Zwiń w rulon. Obwiąż lnianą nitką, końce umocuj wykałaczkami. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz 2 godziny, polewając sosem.Źródło: Dobry Tydzień