Do góry

Dania główne Przepis na:

Cielęcina faszerowana

Cielęcina faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 49

Sprawdzony przepis na "Cielęcina faszerowana"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cielęcina faszerowana

Przygotowanie

  1. Mięso rozetnij tak, aby powstał płat. Natrzyj solą, pieprzem. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój, podsmaż na maśle. Zmiel wątróbkę, cebulę, bułkę.

  2. Dodaj mielone mięso, natkę, wbij jajka, przypraw farsz. Rozłóż farsz na płacie mięsnym. Zwiń w rulon. Obwiąż lnianą nitką, końce umocuj wykałaczkami. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz 2 godziny, polewając sosem.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń