Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cielęcina faszerowana"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10093
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2718
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1843
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 705
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3940
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10093
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2718
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1843
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 705
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3940
Składniki
Mięso rozetnij tak, aby powstał płat. Natrzyj solą, pieprzem. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój, podsmaż na maśle. Zmiel wątróbkę, cebulę, bułkę.
Dodaj mielone mięso, natkę, wbij jajka, przypraw farsz. Rozłóż farsz na płacie mięsnym. Zwiń w rulon. Obwiąż lnianą nitką, końce umocuj wykałaczkami. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz 2 godziny, polewając sosem.Źródło: Dobry Tydzień