Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cielęcina faszerowana"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15246
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15246
Składniki
Mięso rozetnij tak, aby powstał płat. Natrzyj solą, pieprzem. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój, podsmaż na maśle. Zmiel wątróbkę, cebulę, bułkę.
Dodaj mielone mięso, natkę, wbij jajka, przypraw farsz. Rozłóż farsz na płacie mięsnym. Zwiń w rulon. Obwiąż lnianą nitką, końce umocuj wykałaczkami. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz 2 godziny, polewając sosem.Źródło: Dobry Tydzień