Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cielęcina faszerowana"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Mięso rozetnij tak, aby powstał płat. Natrzyj solą, pieprzem. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój, podsmaż na maśle. Zmiel wątróbkę, cebulę, bułkę.
Dodaj mielone mięso, natkę, wbij jajka, przypraw farsz. Rozłóż farsz na płacie mięsnym. Zwiń w rulon. Obwiąż lnianą nitką, końce umocuj wykałaczkami. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz 2 godziny, polewając sosem.Źródło: Dobry Tydzień