Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia faszerowana z migdałami"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21958
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9561
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2098
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 732
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 371
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21958
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9561
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2098
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 732
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 371
Składniki
Warzywa umyć. 4 cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć, miąższ posiekać, łódeczki posypać solą i odstawić na ok. 20 min, by puściły sok. Łódeczki opłukać, osuszyć. Pozostałe cukinie zetrzeć na tarce.
Cebule posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem, dodać mięso. Smażyć ok. 15 min, doprawić solą, pieprzem, ziołami, dodać miąższ i tartą cukinię. Wystudzić, wymieszać z mozzarellą i migdałami.
Łódeczki wypełnić farszem, rozłożyć w formie zwilżonej oliwą, zapiekać ok. 35 min w 180oC.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium