Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia faszerowana z migdałami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9857
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1625
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 595
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9857
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1625
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 595
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
Składniki
Warzywa umyć. 4 cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć, miąższ posiekać, łódeczki posypać solą i odstawić na ok. 20 min, by puściły sok. Łódeczki opłukać, osuszyć. Pozostałe cukinie zetrzeć na tarce.
Cebule posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy z posiekanym czosnkiem, dodać mięso. Smażyć ok. 15 min, doprawić solą, pieprzem, ziołami, dodać miąższ i tartą cukinię. Wystudzić, wymieszać z mozzarellą i migdałami.
Łódeczki wypełnić farszem, rozłożyć w formie zwilżonej oliwą, zapiekać ok. 35 min w 180oC.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium