Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 700
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12496
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 700
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12496
Składniki
Cukinię opłukać, odciąć końce. Cukinię pokroić na plasterki. Zagotować 2 l wody, osolić ją, wrzucić cukinię, gotować 2 minuty od chwili, gdy woda ponownie zagotuje się. Cukinię odcedzić i pozostawić do ostudzenia. Czosnek obrać, wymieszać z sosem winegret, sosem polać plasterki cukinii, odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce i podawać na przystawkę. Przed podaniem cukinię można posypać listkami świeżej bazylii.