Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowa owsianka"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1368
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 48
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1323
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1368
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 48
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1323
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Składniki
Mleko wlej do rondla. Wsyp płatki owsiane, odstaw na kilkanaście minut do namoczenia. Następnie, cały czas mieszając, zagotuj.
Gruszki umyj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw. Jedną obierz, drugą pozostaw ze skórką. Obraną gruszkę pokrój w kosteczkę, wrzuć do mleka z płatkami. Gotuj na średnim ogniu 10-12 minut. Pod koniec gotowania do owsianki dodaj miód lub cukier do smaku. Wsyp sporą szczyptę cynamonu, wymieszaj.
Drugą gruszkę pozbaw nasion i również pokrój w kosteczkę. Gotową owsiankę przełóż do miseczek. Na wierzchu rozłóż surowe kawałeczki gruszki. Całość oprósz dekoracyjnie mielonym cynamonem.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 330 kcal, cena 2,80 zł.Źródło: Świat kobiety